zelfverdedeging Jiu Jitsu Tsunami
lid van NFBJJ
jiu jitsu

ontstaan en geschiedenis van Tsunami

Onze Club TSUNAMI is gesticht door de prof De Rijck Francois. Een geboren en getogen Machelaar. Geboren Te Machelen op 2 mei 1932.
Op 1 juli 1963 startte hij met Jiu Jitsu om op 14 oktober 1968 zijn zwarte gordel te behalen, onder het toeziende oog van zijn toemalige meesters
nml. De heren:

Pourbaix Fortuné
Van Damme Jean
Smit Raumont.

Hij stichtte onze club

TSUNAMI

op 1 juni 1970 Francois De Rijck was tevens medestichter van onze huidige federatie: De Nationale Federatie der beoefenaars van Jiu Jitsu. Op datum van : 9 Januari 1971verschenen in het Belgische staatsblad.

Op maart 1979 na het behalen van zijn 3de dan werd hij lid van de raad der professoren. Op 8 maar 1992 behaalde hij zijn 7de dan en zou enkele jaren voorzitter worden van onze federatie.
De plaatsen waar onze club doorheen de jaren actief was zijn:

Vilvoorde, Houtem, Melsbroek, Steenokkerzeel, Relst en Nederokkerzeel.

In 13 September 2000 neemt onze huidige prof Marc Meert de club over als clubleider, bijgestaan door De Rijck Francois die de club nog steeds als prof vertegenwoordigd in de federatie.
De club is dan nog gevestigd in Nederokkerzeel in zaal “ De toekomst”. Als het café sluit gaan wij dan naar de sporthal in Kampenhout.
Waar wij in 2017 verhuizen naar zaal ROBUSTA” in Machelen. Dit door de buitengewone inspanningen van Rudy Huybens en Pierre De Smedt.
In 2012 Zetelt Marc als prof in de raad der professoren. En vertegenwoordigd daar de club. Vanaf 2017 is de club gevestigd in Machelen in de zaal “ROBUSTA”.
En kunnen wij ook rekenen op Rudy als lid van de raad der professoren 6de dan.

lesgever:

Huybens Rudy: 6de dan